Trends 2024

Trends verwijzen naar de algemene richting waarin iets zich ontwikkelt of verandert. Wat betreft IT Security en Networking zijn er een aantal trends die QMonkeys ziet en waar ook in 2024 via uitingen en events invulling aangegeven zal worden. De trends waar QMonkeys zich op richt zijn:

NIS 2

NIS staat voor Network and Information Security. De NIS Directive richt zich specifiek op essentiƫle bedrijven, waaronder water- en telecombedrijven. Onlangs heeft de Europese Unie besloten dat de in 2016 ingevoerde Directive on Security of Network and Information Systems niet meer toereikend is. Daarom wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe NIS2-richtlijn. NIS2 gaat een stap verder door meer sectoren te omvatten en de veiligheidseisen in heel Europa te verhogen.

OT Security

OT Security staat voor Operational Technology Security. Het verwijst naar de praktijken en maatregelen die worden genomen om de veiligheid van operationele technologieƫn te waarborgen. Operationele technologie omvat de hardware en software die wordt gebruikt om fysieke processen en apparaten in verschillende sectoren, zoals energie, productie, gezondheidszorg en transport, te controleren en te beheren.

Ransomware

Ransomware is schadelijke software (malware) die is ontworpen om de toegang tot een computer of de gegevens die erop zijn opgeslagen te blokkeren. De aanvallers eisen vervolgens losgeld van het slachtoffer om de toegang tot de gegevens te herstellen. In de meeste gevallen worden de gegevens versleuteld, waardoor ze ontoegankelijk worden voor de gebruiker totdat het losgeld is betaald en de decryptiesleutel wordt verstrekt.

Zero Trust

Een cybersecuritybenadering die ervan uitgaat dat organisaties niet automatisch vertrouwen op iets, zowel binnen als buiten hun netwerkperimeter. In plaats daarvan wordt elk verzoek om toegang tot systemen en gegevens als onbetrouwbaar beschouwd en vereist het een strikte verificatie, ongeacht waar het verzoek vandaan komt.

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op