Firewalling

Firewalls, lang erkend als de eerste beveiligingslinie. Ze spelen een sleutelrol in het beschermen tegen externe bedreigingen maar vinden ze tegenwoordig ook in het hart van het netwerk. Hier scannen ze niet alleen het internetverkeer maar ook het interne verkeer. Zo bieden onze firewall experts een optimale beveiliging voor uw netwerk.

Heeft u een website, webshop of een webapplicatie dienst? Dan is het van groot belang dat deze goed beveiligd is. De webapplication firewall van onze firewall specialisten helpt u hierbij.

QServices

Hoe optimaliseert u uw firewall omgeving?

Het ontwerpen van een goede firewall omgeving is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen onze firewall experts u graag deze stap zetten. Met onze QSecurity en QAdvise services zorgen we voor een veilige en effectieve firewalling omgeving.

Vraag het een specialist

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij, als firewall specialisten, altijd de beste oplossing

QMonkeys Firewalling

Beveilig je netwerk met de juiste firewall oplossing

Firewalls zijn als digitale wachters die de veiligheid van netwerken beschermen. Ze werken als barrières tussen vertrouwde interne netwerken en onveilige externe omgevingen, zoals internet. Firewalls controleren het inkomende en uitgaande verkeer op basis van vooraf ingestelde regels, waardoor schadelijke data wordt geweerd en alleen veilig verkeer wordt toegelaten.

Hedendaagse firewalls, ontworpen door onze firewall specialisten, kennen verschillende soorten functionaliteiten welke diverse beschermingsniveaus bieden. Zo zien we afhankelijk van de gekozen licentie onderstaande functies:

Packet-Filtering: Bekijkt individuele datapakketten op basis van regels zoals bron- en doel-IP-adressen en poortnummers.

Stateful Inspection: Houdt de staat van actieve verbindingen bij en laat alleen verkeer toe dat past bij geaccepteerde verbindingen.

Proxy: Handelt als tussenpersoon tussen interne en externe netwerken. Ze verbergen interne IP-adressen en bieden extra beveiliging door alle verkeer te inspecteren voordat het wordt doorgestuurd.

Next-Generation Firewalling (NGFW): Combineert de traditionele firewall-functies met diepgaandere inspectie van applicatielagen, waardoor hij beter inzicht heeft in het soort verkeer dat wordt verzonden en ontvangen.

Unified Threat Management (UTM): Integreert meerdere beveiligingsfuncties zoals firewall, antivirus, antispam en intrusion detection/prevention in één apparaat.

Web Application Firewalls (WAF): Beschermen webapplicaties tegen aanvallen en kwetsbaarheden door verkeer te analyseren op applicatieniveau.

Firewalls, zowel in fysieke vorm als in virtuele varianten verkrijgbaar. Ze spelen een cruciale rol in het waarborgen van de netwerkveiligheid, doordat ze ongewenst verkeer blokkeren en kwaadaardige activiteiten beperken. De keuze voor het juiste type firewall, een specialiteit van onze firewall experts, hangt af van de specifieke behoeften van uw netwerk en het vereiste beschermingsniveau. Onze firewall specialisten adviseren u graag over de optimale oplossing.

CASE

Vrijeschool Zutphen moderniseert IT-infrastructuur

Met de succesvolle vernieuwing van hun IT-infrastructuur staat Vrijeschool Zutphen nu stevig in de voorhoede van technologische vooruitgang, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Bekijk deze case

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op