Security Scan

Cyberdreigingen zijn nog nooit zo geavanceerd en wijdverspreid geweest als nu. Is uw organisatie echt voorbereid om deze voortdurende uitdagingen het hoofd te bieden? Het uitvoeren van een security scan is de eerste en cruciale stap naar het beschermen van uw digitale activa en het waarborgen van de integriteit van uw bedrijfsvoering.

De Security Scan is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Een overzicht van alle opties binnen een Security Scan worden onderstaand weergegeven.

Attack Surface Management: verwijst naar het continue proces van het identificeren, analyseren en beheren van alle mogelijke manieren waarop een aanvaller een netwerk, systeem, applicatie of organisatie kan benaderen en aanvallen.

Security BenchMarking: vergelijken van beveilligingsprestaties van uw organisatie met sectornormen en benchmarks, inclusief rapportage mogelijkheden op directieniveau.

Vulnerability Management: het scannen van Ć©Ć©n of meerdere publieke en/of interne IP adressen of netwerken om kwetsbaarheden te identificeren, beoordelen en prioriteren.

Web App Scanning: identificeren van beveiligingskwetsbaarheden specifiek gericht op webapplicaties

Identity Exposure: oplossing voor het monitoren van kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen op een Active Directory of Entrea ID omgeving.

Mystery Guest (Social Engineering): vaak is het onwetendheid of onbewust gedrag van de medewerker zelf die zorgt voor een security incident. QMonkeys maakt daar graag gebruik van en leidt medewerkers om de tuin om hun slag te kunnen slaan.

Pentesting: White-, Grey- of Black-box variant waarbij QMonkeys toegang krijgt tot een (afgeschermd) deel van de applicatie (web, app, systeem, netwerk, ip-adres etc) en duidelijk wordt afgesproken (in contract) wat wel en niet getest moet worden en wat binnen de scope valt van deze test.

QServices

Hoe optimaliseer ik mijn security omgeving?

Het uitvoeren van een goede security scan is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen we u graag deze stap zetten. Met onze QSecurity en QAdvise services helpen we u graag verder.

Vraag het een Monkey

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij je altijd de beste oplossing.

QMonkeys Security Scan

Start met een Security Scan

In een tijdperk waarin digitale aanvallen een reƫle bedreiging vormen voor organisaties van elke omvang en in elke sector, is het niet langer een optie om de beveiliging van je IT-omgeving aan het toeval over te laten. Hier zijn enkele dwingende redenen waarom het laten uitvoeren van een security scan een absolute prioriteit moet zijn:

  1. Identificatie van kwetsbaarheden: Een security scan onthult potentiƫle kwetsbaarheden en zwakke plekken in jouw systemen, netwerken en applicaties. Dit geeft je de kans om proactief stappen te ondernemen voordat kwaadwillende deze kunnen uitbuiten en jouw organisatie schade kunnen berokkenen.
  2. Bescherming tegen opkomende bedreigingen: Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe methoden om in te breken. Door regelmatig te scannen, blijft je op de hoogte van de nieuwste bedreigingen en kunt je jouw beveiligingsmaatregelen daarop afstemmen.
  3. Naleving van regelgeving: Of je nu in een sterk gereguleerde sector werkt of niet, naleving van gegevensbeschermingswetten en branchevoorschriften is van cruciaal belang. Een security scan helpt je om eventuele tekortkomingen op te sporen en aan te pakken, wat je helpt om wettelijke boetes en reputatieschade te voorkomen.
  4. Verbeterde cyberhygiƫne: Een security scan bevordert een gezonde cyberhygiƫne binnen jouw organisatie. Het dwingt je om regelmatig inzicht te krijgen in de beveiligingsstatus en stimuleert een proactieve houding ten opzichte van beveiliging.

5.Ā  Besparing van kosten en tijd: De kosten en hersteltijd na een succesvolle aanval kunnen aanzienlijk zijn. Door preventieve maatregelen te nemen via een security scan, minimaliseert je potentiĆ«le schade en de daaraan verbonden kosten.

6. Versterking van vertrouwen: Klanten, partners en stakeholders vertrouwen op de veiligheid van hun gegevens wanneer ze met jouw organisatie samenwerken. Een security scan toont jou inzet voor gegevensbescherming en versterkt het vertrouwen in jouw merk of diensten.

7. Voortdurende beveiligingsverbetering: Een security scan is geen eenmalige taak; het is een continu proces van verbetering. Door regelmatig te scannen, kun je jouw beveiligingsstrategie voortdurend verfijnen en je weerbaarheid tegen toekomstige aanvallen vergroten.

In een wereld waarin het succes van jouw bedrijf nauw verbonden is met de beveiliging van jouw digitale activa, is een security scan geen luxe, maar een noodzaak. Laat ons je helpen om jouw organisatie te beschermen tegen de onzichtbare dreigingen die zich online verschuilen. Samen kunnen we een robuuste verdediging opbouwen en jouw bedrijfscontinuĆÆteit waarborgen. Wacht niet tot het te laat is ā€“ bescherm je toekomst vandaag nog met een grondige security scan.

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op