OT Security

Operationele systemen en industriƫle processen (OT) zijn kwetsbaar geworden voor cyberaanvallen die enorme financiƫle verliezen, productiestoringen en zelfs schade aan de reputatie veroorzaken. Het is van cruciaal belang om deze systemen te beschermen tegen kwaadwillende hackers en cybercriminelen die op zoek zijn naar zwakke plekken.

QServices

Hoe optimaliseer ik mijn OT Security omgeving?

Het ontwerpen van een veilige OT omgeving is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen we u graag deze stap zetten. Met onze QSecurity en QAdvise services helpen we u graag verder.

Vraag het een specialist

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij je altijd de beste oplossing.

QMonkeys OT Security

BedrijfscontinuĆÆteit waarborgen met hedendaagse cyber dreigingen

Moderne oplossingen binnen Operationele Technologie (OT) Security zijn ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende complexiteit en dreigingen in industriƫle omgevingen. Enkele van deze oplossingen zijn:

Netwerksegmentatie: Door het OT-netwerk op te delen in afzonderlijke segmenten met strikte toegangscontrole, wordt de verspreiding van aanvallen beperkt.

Industriƫle Firewalls en Intrusion Detection Systems (IDS): Deze systemen bewaken netwerkverkeer op zoek naar verdachte activiteiten en voorkomen ongeautoriseerde toegang.

Vulnerability Management: Het regelmatig scannen op kwetsbaarheden en het tijdig patchen van systemen minimaliseert potentiĆ«le risico’s.

Toegangscontrole: Strikte controle over gebruikerstoegang en het implementeren van meervoudige authenticatie voorkomt ongeautoriseerde toegang.

Zero Trust Architecture: Deze benadering gaat uit van het idee dat niets binnen of buiten het netwerk vertrouwd wordt zonder verificatie, wat de beveiliging aanzienlijk versterkt.

Het is essentieel om een holistische benadering te hanteren, rekening houdend met sector-specifieke behoeften en het menselijke element, om een robuuste OT-securityinfrastructuur op te bouwen die bedrijfscontinuĆÆteit en bescherming biedt tegen steeds evoluerende dreigingen.

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op