Wireless

Draadloos werken is niet meer weg te denken. Technologieƫn en standaarden volgen elkaar snel op en applicaties eisen steeds meer van uw (draadloze)netwerk. Dekking en de juiste capaciteit alsook het juiste gebruik van de 2.4GHz, 5 GHz of 6 GHz band is dan ook key in een goed design.

QServices

Hoe optimaliseer ik mijn wireless omgeving?

Het ontwerpen van een goed wireless netwerk is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen we u graag deze stap zetten. Met onze QConnect en QAdvise services helpen we u graag verder.

Vraag het een specialist

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij je altijd de beste oplossing.

QMonkeys Wireless

Wireless heeft de toekomst maar ook zijn uitdagingen

Wireless netwerken binnen bedrijven brengen enkele uitdagingen met zich mee. Ten eerste is de dekking van draadloze signalen essentieel om alle hoeken van een pand te bereiken, terwijl interferentie van andere apparaten en muren de prestaties beĆÆnvloeden. Beveiliging is een grote zorg, omdat ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsinformatie moet worden voorkomen. Bovendien is het beheren van een groeiend aantal gebruikers en apparaten complex.

Er zijn verschillende WiFi-standaarden die zijn ontwikkeld om deze uitdagingen aan te pakken:

802.11b/g/n: Oudere standaarden die langzamere snelheden bieden en gevoeliger zijn voor interferentie.

802.11ac: Biedt hogere snelheden en betere prestaties in drukke omgevingen. Gebruikt zowel 2.4 GHz als 5 GHz frequentiebanden.

802.11ax (WiFi 6): Verbeterde efficiƫntie voor drukke netwerken, betere dekking en prestaties, en ondersteuning voor een groter aantal apparaten. Ook hier wordt van zowel de 2.4 GHz als 5GHz gebruik gemaakt en hier is onlangs de 6GHz (WiFi 6E) frequentieband aan toegevoegd wat nog meer bandbreedte oplevert en voor uitdagingen met de DFS-kanalen een oplossing biedt.

Bij bedrijfsnetwerken is een uitgebreide WiFi site survey nodig om de optimale plaatsing van access points te bepalen voor goede dekking. Het beheren van beveiliging brengt complexiteit met zich mee, met opties zoals WPA2, WPA3 en 802.1X voor authenticatie. Capaciteit en bandbreedtebeheer zijn cruciaal om een consistent hoge prestatie te waarborgen, vooral met het toenemende aantal draadloze apparaten.
Een juiste balans tussen dekking, beveiliging, prestaties en beheer is van vitaal belang voor een effectief wireless netwerk in een bedrijfsomgeving. De keuze van de WiFi standaard moet aansluiten bij de huidige behoeften en toekomstige groei van het bedrijf.

CASE

Vrijeschool Zutphen moderniseert IT-infrastructuur

Met de succesvolle vernieuwing van hun IT-infrastructuur staat Vrijeschool Zutphen nu stevig in de voorhoede van technologische vooruitgang, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Bekijk deze case

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op