Network Access Control

Network Access Control (NAC); een cruciale stap om de veiligheid, controle en efficiƫntie van uw netwerkinfrastructuur te vergroten. In een tijdperk waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren en gegevensbeveiliging van het hoogste belang is, is het implementeren van een geavanceerde NAC oplossing niet langer een optie, maar een noodzaak.

QServices

Hoe implementeer ik een Netwerk Access Control omgeving?

Het implementeren van een NAC oplossing is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen we u graag deze stap zetten. Met onze QSecurity en QAdvise services helpen we u graag verder.

Vraag het een specialist

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij je altijd de beste oplossing.

QMonkeys Network Access Control

Zero Trust principe

Moderne Network Access Control (NAC) oplossingen bieden een breed scala aan mogelijkheden om de beveiliging en controle van netwerken te verbeteren. Enkele van deze oplossingen zijn:

Device Profiling: Automatische detectie en classificatie van apparaten op het netwerk, zodat u zelf identificeert/bepaalt welke apparaten toegang krijgen en welke beveiligingsmaatregelen van toepassing zijn.

Identity and Access Management (IAM) Integration: Integratie met IAM-systemen zorgt voor consistente en veilige toegangscontrole, met inachtneming van de rol en verantwoordelijkheid van gebruikers.

Dynamic Network Segmentation: NAC deelt netwerkpoorten en gebruikers dynamisch en geautomatiseerd op in aparte segmenten, waardoor de bewegingsvrijheid van kwaadwillende factoren wordt beperkt.

Guest Networking: Gasttoegang wordt beheerd via geĆÆsoleerde netwerken, zodat bezoekers zonder risico’s toegang krijgen tot internet zonder toegang tot interne bronnen.

BYOD Management: NAC stelt bedrijven in staat Bring Your Own Device (BYOD) te ondersteunen door specifieke beveiligingsmaatregelen op deze apparaten af te dwingen.

Endpoint Security Scans: Voert controle uit op de beveiligingsstatus van apparaten voordat ze toegang krijgen en/of toegang wordt geweigerd aan apparaten die niet voldoen aan de beveiligingsvereisten.

Automated Onboarding and Provisioning: Automatiseert het toegangsproces voor nieuwe apparaten, wat zorgt voor een efficiƫntere onboarding.

Continuous Monitoring: Voortdurende monitoring van apparaten en gebruikersactiviteit, waardoor verdachte of afwijkende gedragingen worden gedetecteerd.

Policy Enforcement: Implementeert en handhaaft beleidsregels voor toegangscontrole, zoals vereiste antivirussoftware of specifieke autorisaties.

Integration with Threat Intelligence: Integratie met bedreigingsinformatieplatforms stelt NAC in staat om automatisch te reageren op bekende bedreigingen.

Quarantine and Remediation: Ongeautoriseerde of gecompromitteerde apparaten worden automatisch geĆÆsoleerd en gerepareerd.

Zero Trust Architecture: NAC past bij het Zero Trust-model waarbij toegang wordt verleend op basis van verificatie en evaluatie van het gedrag van apparaten en gebruikers.

Analytics and Reporting: Biedt uitgebreide rapportage over netwerkactiviteiten en helpt bij het identificeren van trends en risico’s.

Cloud-Native Solutions: NAC oplossingen passen zich aan de hybride en cloud-gebaseerde infrastructuur van moderne bedrijven aan.

Het inzetten van een NAC oplossing versterkt uw netwerkbeveiliging, biedt controle over toegangsrechten en vermindert de risico’s van zowel interne als externe bedreigingen, terwijl het de algehele efficiĆ«ntie van netwerkbeheer verbetert.

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op