Switching

Switches zijn niet weg te denken binnen een bedrijfsnetwerk. U ziet ze zowel in de access- en distributie laag als in de core van het netwerk alsook in het datacenter. Allemaal met hun specifieke functionaliteiten. In de accesslaag zijn zaken als Power over Ethernet en poortdichtheid belangrijk waar in de core en Datacenter snelheid en beschikbaarheid key zijn.

QServices

Hoe optimaliseer ik mijn switching omgeving?

Het ontwerpen van een goed netwerkdesign is niet voor iedereen weggelegd. Bij QMonkeys helpen we u graag deze stap zetten. Met onze QConnect en QAdvise services helpen we u graag verder.

Vraag het een specialist

Waarom QMonkeys ?

Op basis van kennis, kwaliteit en ervaring bieden wij je altijd de beste oplossing.

QMonkeys Switching

Het oerwoud van switches

Switches zijn essentiƫle bouwstenen binnen netwerken. Ze zorgen voor efficiƫnte gegevensoverdracht door data alleen naar de juiste bestemming te sturen, in plaats van naar alle apparaten zoals hubs dat doen.

Er zijn verschillende typen switches:

Unmanaged Switches: Eenvoudig en plug-and-play. Ze sturen data naar de juiste bestemming, maar bieden geen configuratieopties waardoor dit type binnen bedrijfsnetwerken niet te adviseren is.

Managed Switches: Bieden meer controle en beheermogelijkheden. Ze kunnen Quality of Service (QoS) instellen, VLAN’s beheren en verkeer monitoren. Dit type switch is de standaard binnen bedrijfsnetwerken.

Layer 2 Switches: Werken op het datalinkniveau, sturen data op basis van MAC-adressen. Ideaal voor lokale netwerken waar ze als zgn. accesslaag switches worden ingezet.

Layer 3 Switches: Werken op het core-netwerkniveau en kunnen IP-adressen begrijpen, vergelijkbaar met routers. Ze maken snelle routingbeslissingen voor complexe netwerken.

In datacentra zien we dit soort switches veelvuldig terug waarin vaak nog specifieke functionaliteiten terugkomen zoals hoge snelheidspoorten van 100Gb/s en hoger en airflow varianten zodat de warme lucht op een juiste manier wordt afgevoerd. Meest vedoren hebben dan ook een sprecifieke datacenter portfolio.

De functionaliteit ā€œPoE (Power over Ethernet)ā€ kan zowel op een layer 2 als layer 3 switch voorkomen. Dit biedt stroom aan aangesloten apparaten via netwerkkabels, handig voor accesspoints, IP-telefoons en beveiligingscamera’s.

VLANā€™s Scheiden netwerken logisch van elkaar om verkeer te segmenteren voor beveiliging en organisatie.
Stackable switches kennen het voordeel dat meerdere switches fysiek of virtueel samengevoegd worden om meer poorten en gecombineerde prestaties te bieden.

Deze verschillende switches vervullen specifieke behoeften binnen netwerken, van eenvoudige (thuis)netwerken tot complexe zakelijke infrastructuren. Ze verbeteren de netwerkprestaties, verhogen de beveiliging en maken geavanceerd beheer mogelijk.

CASE

Vrijeschool Zutphen moderniseert IT-infrastructuur

Met de succesvolle vernieuwing van hun IT-infrastructuur staat Vrijeschool Zutphen nu stevig in de voorhoede van technologische vooruitgang, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Bekijk deze case

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op