Vrijeschool Zutphen moderniseert IT-infrastructuur

Met de succesvolle vernieuwing van hun IT-infrastructuur staat Vrijeschool Zutphen nu stevig in de voorhoede van technologische vooruitgang, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Een succesvolle samenwerking voor een veilige toekomst

In een tijd waarin technologische vooruitgang een cruciale rol speelt in het onderwijslandschap, heeft Vrijeschool Zutphen een gedurfde stap gezet om zijn IT-infrastructuur te vernieuwen en te beveiligen. Met 1200 leerlingen, 150 medewerkers en twee locaties was de uitdaging om een effectieve en veilige omgeving te creëren des te groter. Mark Goedhart, IT Manager bij de Vrijeschool, koos voor een partnerschap met QMonkeys om deze missie te volbrengen.

Dit is de eerste keer in mijn +/- 35 jarige ICT carrière dat een project 100% probleemloos is verlopen. Van design tot migratie is alles perfect gegaan.

Mark Goedhart, ICT Manager Vrijeschool Zutphen

De Vrijeschool Zutphen voor voortgezet vrijeschoolonderwijs bestaat sinds 1979 in Zutphen. Vanuit een antroposofisch mensbeeld begeleidt zij leerlingen in hun cognitieve, sociale en kunstzinnige ontwikkeling, zodat ze aan het eind van hun schoolperiode met een diploma MAVO, HAVO of VWO als zelfstandige en kritisch denkende mensen middenin de maatschappij staan. De Vrijeschool Zutphen heeft gekozen voor een moderne, veilige IT-infrastructuur van QMonkeys, als ondersteuning van haar onderwijsmissie.

De bestaande networking en security omgeving van de Vrijeschool bleek verouderd en inadequaat verbonden te zijn. Bovendien ontbraken essentiële cybersecuritymaatregelen. Mark Goedhart stond voor de uitdaging om de switching, wireless en firewall omgeving te moderniseren, en contacteerde QMonkeys voor een oplossing.

QMonkeys nam de uitdaging aan en leverde een totaal nieuwe omgeving op, gebouwd met de nieuwste technologische innovaties. Dit omvatte onder andere 802.11ax wireless access points en een state-of-the-art AI-aangedreven en machine learning firewall omgeving. De Vrijeschool profiteert nu niet alleen van een effectievere infrastructuur, maar heeft ook toegang tot de expertise en ondersteuning van QMonkeys voor eventuele uitbreidingen of problemen.

Mark Goedhart benadrukt de positieve ervaring met QMonkeys, waarbij hij het hoge kennisniveau, de korte lijntjes en de duidelijke en snelle communicatie als bijzonder prettig heeft ervaren. De gebruikerservaring is aanzienlijk verbeterd, met meer segmentatie en een geruisloze implementatie. Goedhart beveelt QMonkeys van harte aan voor vergelijkbare projecten bij andere instellingen.

 

Start samenwerking

QMonkeys gaat ook graag een samenwerking met uw organisatie aan. Vul onderstaande in en wij nemen contact op om een mogelijke samenwerking te starten

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op