QMonkeys bezoekt hoofdkantoor HPE Aruba

René in de USA. Dit jaar ben ik wederom uitgenodigd voor het Aruba Partner Ambassador Symposium in San Francisco. Deze keer echter als QMonkey. Het was wederom een goede ervaring, gevuld met veel kennisuitwisseling, technische en innovatieve inspiratie en leuke ontmoetingen. In dit artikel wil ik mijn reis met jullie delen en enkele hoogtepunten van het Symposium benadrukken.

Mijn avontuur begon met de treinreis richting Schiphol vanuit het nietige station Klimmen-Ransdaal. Eerst vrouw en kinderen gedag zeggen en tijd om te vertrekken. Aangekomen in San Francisco op zaterdag had ik de luxe van een vrije dag voordat het Symposium officieel van start ging. Het HPE Aruba hoofdkantoor is gelegen in San Jose. Hier zijn niet de beste en mooiste bezienswaardigheden op korte afstand te vinden. Om de jetlag achter me te laten heb ik dan maar besloten om te gaan hardlopen en ‘s avonds de NFL wedstrijd van de plaatselijke San Francisco 49ers te aanschouwen.

Maandag markeerde het begin van het Partner Ambassador Symposium, dat zich over drie volle dagen uitstrekte. Het Symposium is opgezet als erkenning richting een selecte groep partners van HPE Aruba. Aan de hand van sessies en meetings met Product Line Managers worden de laatste ontwikkelingen, visies en roadmap informatie gedeeld over het volledige portfolio. Het teruggeven van ervaringen, uitdagingen en problemen uit het werkveld richting HPE Aruba wordt daarbij ook zeer op prijs gesteld. De sessies waren divers en boeiend, en er was veel te leren en te delen.

Aruba Central krijgt een volledig nieuwe look-and-feel met een groot aantal nieuwe functionaliteiten. Schaalbaarheid en flexibiliteit nemen gigantisch toe met betrekking tot de configuratie van meerdere netwerkcomponenten. De eerste integraties van het Silverpeak portfolio worden zichtbaar binnen CNX (New Central). Ook functionaliteiten van oplossingen als NetConductor worden verder uitgebreid.

Het komende jaar komt nieuwe hardware en software beschikbaar, zoals nieuwe switches in de CX productlijn en nieuwe Wi-Fi6E en Wi-Fi7 access-points worden toegevoegd aan het portfolio.

Context-based toegang via ClearPass zou eigenlijk geen onbekende voor iedereen moeten zijn. CloudAuth vanuit Aruba Central wordt gezien als de “light” versie van ClearPass. CloudAuth wordt steeds volwassener en krijgt meer en meer functionaliteiten voor het verhogen van het beveiligingsbeleid van organisaties. Voor organisaties is CloudAuth een alternatief als ClearPass niet haalbaar is.

Om beter beeld te krijgen van de ervaringen van de gebruikers “in het veld” biedt de User Experience Insights (UXI) sensor uitkomst. De laatste generatie UXI sensoren biedt ondersteuning voor Wi-Fi6E om meer inzicht, informatie en prestaties van het netwerk te verzamelen. Toevoegingen als “Path Visibility” geven waardevolle informatie bij het troubleshooten van draadloze en bedrade verbindingen van gebruikers bij meldingen van problemen.

Een opkomend concept in de wereld van netwerk en security is SASE. Een onderdeel van SASE is SSE (Security Services Edge). Aruba biedt ondersteuning voor SSE via de acquisitie van Axis Security. Axis Security biedt onder andere een ZTNA oplossing als vervanger van traditionele SSL en IPSec VPN configuraties.

Alle content tijdens het Symposium is te veel om allemaal in detail te beschrijven. Het Symposium bood niet alleen nieuwe inzichten in alle productlijnen, technieken, oplossingen en visies, maar ook voldoende en waardevolle kansen om te netwerken en ervaringen te delen met collega’s uit de branche. Het Symposium toonde wederom het enthousiasme en de toewijding van alle betrokkenen.

Mijn reis naar San Francisco was niet alleen een kans om kennis op te doen, maar ook een nieuwe bevestiging van de visie van HPE Aruba, welke naadloos aansluit / vergelijkbaar is bij de “Secure Connected” gedachte van QMonkeys.
QMonkeys kijkt uit naar verdere discussies en deelt graag meer inzichten uit dit Symposium met jullie. Samen bouwen we aan de toekomst van veilige omgevingen voor jullie organisaties en medewerkers.

Met vriendelijke groet,

René Jorissen

Meer weten?

QMonkeys gaat graag met u in gesprek over HPE Aruba. Vul onderstaande in en wij nemen contact met u op.

Misschien vind je dit ook interessant

event

Ontmoet Arctic Wolf

dinsdag, 11 juni 2024 - 14:00

Schrijf in

Een SOC in 30 dagen

Binnen 30 dagen naar 24/7 bescherming tegen cyberrisico’s. Er wordt flink geïnvesteerd in de benodigde security tools ter verdediging van een steeds complexer wordende IT-infrastructuur. Maar dan begint de uitdaging pas.

Lees meer

#NEWS - 16-05-2024

EK ACTIE

Vanaf 14 juni 2024 gaat het EK voetbal weer van start en QMonkeys geeft u de kans om een officieel Nederlands Elftal shirt te winnen. Maak kans op een officieel Nederlands Elftal shirt en schreeuw Nederland deze zomer naar een nieuwe Europese titel..!

Lees meer

#NEWS - 08-05-2024

Netwerkbeveiliging en netwerkbeheer uitbesteden

De consequenties van een onbeveiligd netwerk kunnen verwoestend zijn, variërend van financiële verliezen en reputatieschade tot het verlies van waardevolle gegevens en zelfs de bedrijfscontinuïteit. Hierin biedt het uitbesteden van security en netwerkbeheer voor vele organisaties voordelen.

Lees meer

#NEWS - 19-03-2024

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op