Wireless in de zorg

Een uitkomst of een hoofdpijndossier? De gezondheidszorg ondergaat de laatste jaren een digitale transformatie en draadloze netwerken spelen een sleutelrol in deze transformatie. WLAN's (wat staat voor Wireless Local Area Networks) hebben de manier waarop ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen werken drastisch veranderd. In dit nieuws item bespreken we hoe WLANā€™s de efficiĆ«ntie van de gezondheidszorg hebben veranderd.

Ook kijken we naar de voordelen voor patiƫnten, zorgverleners, de gezondheidszorg als geheel Ʃn hoe QMonkeys hierin acteert.

Mobiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van WLANā€™s in de gezondheidszorg is verbeterde mobiliteit. Dankzij wireless netwerken hebben zorgverleners overal in de zorginstelling toegang tot patiĆ«ntinformatie, medische dossiers en andere belangrijke gegevens. Dit betekent dat artsen en verpleegkundigen niet langer gebonden zijn aan vaste werkstations en meer tijd kunnen besteden aan directe patiĆ«ntenzorg.

Patiƫntbewaking

WLAN-technologie maakt real-time monitoring van patiƫntenzorg mogelijk. Dit betekent dat vitale functies zoals hartslag, bloeddruk en zuurstofniveaus continu kunnen worden gecontroleerd en geregistreerd. Zorgverleners kunnen snel reageren op veranderingen in de gezondheidstoestand van een patiƫnt, waardoor de zorg wordt verbeterd en levens worden gered.

Efficiency

Effectieve communicatie is cruciaal in de gezondheidszorg. WLAN-technologie maakt snelle en eenvoudige communicatie via (spraak)berichten mogelijk. Dit vermindert wachttijden en vereenvoudigd de coƶrdinatie tussen zorgteams, waardoor de algehele kwaliteit van de zorg verbetert.

Patiƫntervaring

PatiĆ«nten kunnen ook profiteren van WLAN’s op het gebied van gezondheidszorg. Ze hebben leuke opties, kunnen via internet communiceren met hun dierbaren en worden vaak via digitale kanalen geĆÆnformeerd over hun zorgplannen, wat zorgt voor een positievere en ontspannenere klinische ervaring.

Beveiliging

Hoewel de voordelen van WLAN’s duidelijk zijn, brengen draadloze netwerken ook beveiligingsuitdagingen met zich mee. Het beschermen van patiĆ«ntgegevens en medische informatie is van het grootste belang. Zorginstellingen moeten sterke beveiligingsmaatregelen implementeren om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie niet ongeoorloofd uitlekt. Dit geldt voor het WLAN, maar uiteraard ook voor alle overige onderdelen van de ICT-omgeving binnen een zorginstelling.

En het bedrade netwerk dan?

Als er over WLAN-technologie gesproken wordt, heeft dit logischerwijs weinig van doen met het bedrade netwerkā€¦ Althans, dat zou je denken. Als we echter gaan kijken naar de positie van WLAN in een netwerk, betekent dit eigenlijk alleen het kleine stukje transport van het plafond naar het WLAN-apparaat waarmee gewerkt wordt. En de achterliggende infrastructuur dan? Waar is het access point op aangesloten? Juist, voor dit deel is het bedrade netwerk verantwoordelijk, met alle technologieĆ«n die binnen deze infrastructuur van toepassing zijn. Bij een goed ontwerp van een WLAN, is het ontwerp van de onderliggende (bedrade) infrastructuur van even groot belang als het WLAN zelf. QMonkeys is zich hier ter degen van bewust waardoor dit is verpakt in alle werkwijzen en activiteiten welke worden uitgevoerd bij klanten.

Wat kan QMonkeys betekenen?

De specialisten van QMonkeys hebben jarenlange ervaring opgebouwd bij (o.a.) zorginstellingen zoals verzorgingstehuizen en ziekenhuizen als het gaat om het bouwen en onderhouden van draadloze netwerken en alles wat hiermee te maken heeft. QMonkeys helpt klanten door nauw betrokken te zijn bij het ontwerpen, implementeren en onderhouden van het draadloze netwerk. Zo is bijvoorbeeld het nauw overleggen met een zorgleverancier Ć©Ć©n van de kernactiviteiten van QMonkeys. QMonkeys schuift aan namens de klant en treedt in overleg met de zorgleverancier om zo te komen tot de best mogelijke oplossing en inrichting van een bepaalde toepassing. QMonkeys beschouwt het netwerk van de klant alsof het haar eigen netwerk is. Maar ook als er zich problemen voordoen, welke lastig zijn op te sporen, kan QMonkeys helpen om de oorzaak van het probleem op te sporen en te verhelpen. Dit alles altijd in overleg en samenwerking met de klant.

Een goed draadloos netwerk is meer dan alleen maar een goede WiFi-dekking; in feite is het WLAN een keten van verschillende technieken binnen het netwerk, welke allemaal goed dienen te presteren om tot een goede gebruikerservaring te komen voor iedereen die gebruik maakt van het WLAN. En dit is precies het onderdeel waarop QMonkeys al haar activiteiten baseert: de beleving welke de eindgebruiker ervaart geeft aan of het WLAN goed functioneert of dat het aandacht vereist.

Meer weten?

QMonkeys gaat graag met u in gesprek over uw wireless uitdagingen. Vul onderstaande velden in en wij nemen contact met u op.

Misschien vind je dit ook interessant

event

Ontmoet Arctic Wolf

dinsdag, 11 juni 2024 - 14:00

Schrijf in

Een SOC in 30 dagen

Binnen 30 dagen naar 24/7 bescherming tegen cyberrisicoā€™s. Er wordt flink geĆÆnvesteerd in de benodigde security tools ter verdediging van een steeds complexer wordende IT-infrastructuur. Maar dan begint de uitdaging pas.

Lees meer

#NEWS - 16-05-2024

EK ACTIE

Vanaf 14 juni 2024 gaat het EK voetbal weer van start en QMonkeys geeft u de kans om een officieel Nederlands Elftal shirt te winnen. Maak kans op een officieel Nederlands Elftal shirt en schreeuw Nederland deze zomer naar een nieuwe Europese titel..!

Lees meer

#NEWS - 08-05-2024

Netwerkbeveiliging en netwerkbeheer uitbesteden

De consequenties van een onbeveiligd netwerk kunnen verwoestend zijn, variĆ«rend van financiĆ«le verliezen en reputatieschade tot het verlies van waardevolle gegevens en zelfs de bedrijfscontinuĆÆteit. Hierin biedt het uitbesteden van security en netwerkbeheer voor vele organisaties voordelen.

Lees meer

#NEWS - 19-03-2024

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op