NRG zet verder in op cybersecurity

Het rapport van deze security scan biedt niet alleen inzicht in gevonden kwetsbaarheden, maar geeft ook uitleg over de mogelijke gevolgen ervan, verwijzingen naar relevante artikelen ter verduidelijking, en in de meeste gevallen oplossingen.

NRG zet verder in op cybersecurity met uitgebreide security scan

NRG zet zich in voor het doeltreffend en efficiënt gebruik van tijdelijke stroomaansluitingen. Dit omvat het softwarematig en praktisch aansturen en monitoren van verschillende soorten stroomaansluitingen, waaronder laadpalen, marktkasten, evenementkasten, walstroomkasten en steeds meer bouwaansluitingen voor zowel infrastructuur- als bouwprojecten.

Deze activiteiten worden uitgevoerd vanuit drie divisies: NRG Accounting, NRG Mobility en NRG Services. Sinds 2023 is Ronald Bouwman aangesteld om specifiek de zaken omtrent Cybersecurity en Privacy te behandelen, gezien de voortdurende digitalisering, groeiende afhankelijkheid van technologie, toename van cybercriminaliteit, toegenomen privacy bewustzijn en strengere regelgeving (zoals de aankomende NIS2).

Door mijn jarenlange ervaring met enkele medewerkers van QMonkeys ben ik eigenlijk de flexibiliteit, kennis en kunde van deze mensen gevolgd. Een verademing om weer korte lijnen te hebben en snel te kunnen schakelen met mensen die het snappen.

Ronald Bouwman, Cyber/ICT Security Manager NRG

NRG heeft altijd als uitgangspunt Security en Privacy by-default en by-design gehanteerd. Hoewel het bedrijf van mening is op de goede weg te zijn, erkent NRG het belang van externe evaluaties. Daarom heeft NRG bij QMonkeys een uitgebreide security scan aangevraagd om de kwetsbaarheden van zowel NRG zelf als voor een belangrijke partner in kaart te brengen. Deze stap komt voort uit NRG’s verantwoordelijkheid binnen de keten, waarbij supply chain security een cruciaal onderwerp is.

Het rapport van deze security scan biedt niet alleen inzicht in gevonden kwetsbaarheden, maar geeft ook uitleg over de mogelijke gevolgen ervan, verwijzingen naar relevante artikelen ter verduidelijking, en in de meeste gevallen oplossingen, aldus Ronald Bouwman. Het rapport omvat tevens een security score en een vergelijking met scores van vergelijkbare bedrijven, inclusief managementinformatie.

Het rapport bevestigde dat NRG op de goede weg is en geen kritieke kwetsbaarheden heeft. Dit is niet alleen geruststellend, maar ook een bevestiging van NRG’s inzet voor security. De ervaring met QMonkeys was positief: korte lijnen, snel schakelen en goede bereikbaarheid. Dit was een verademing vergeleken met eerdere ervaringen met andere partijen, waarbij het soms lang duurde voordat er contact werd opgenomen.

Op basis van deze ervaring zal NRG zeker vaker een beroep doen op QMonkeys, niet alleen voor security scans, maar ook voor andere security gerelateerde zaken en ondersteuning. NRG zal QMonkeys zeker aanbevelen bij andere partijen, gezien de professionele en effectieve dienstverlening.

Start samenwerking

QMonkeys gaat ook graag een samenwerking met uw organisatie aan. Vul onderstaande in en wij nemen contact op om een mogelijke samenwerking te starten

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op