User based Networking & Wireless

Wilt u afstappen van een VLAN structuur?

Met het User Based Networking & Wireless concept van QMonkeys is dit mogelijk.

Veilig

Door het omarmen van dit networking en security concept krijgen gebruikers en devices altijd een veilige verbinding. Zowel draadloos als bedraad is dit mogelijk. Afhankelijk van de policies die een gebruiker i.c.m. een device heeft wordt er een veilige “tunnel” over het gehele netwerk getrokken.

Op het moment dat er een verbinding met het netwerk wordt gemaakt weet het netwerk, doormiddel van een NAC oplossing, of en tot welk gedeelte van het netwerk de gebruiker toegang krijgt. Daarnaast wordt ook de zichtbaarheid binnen het netwerk sterk verhoogd.

Deze policies zijn bijvoorbeeld per locatie, per soort verbinding of tijdslot te veranderen.

Schaalbaar / Flexibel

Bij het gebruik van dit concept weten alle accesspoints en switchpoorten direct wat deze gebruiker mag op het netwerk. Hierdoor hoeven niet alle poorten gepatched te worden en ontstaan er zogenoemde “colorless ports”. Het maakt niet uit binnen de infrastructuur waar je iets inprikt. Het User Based Networking & Wirelss concept weet wat is toegestaan.

Eenvoud

Doordat het netwerk zelf weet welke gebruikers en devices, of combinaties hiervan, toegang mogen verkrijgen tot het netwerk wordt het beheer van een omgeving ook een stuk eenvoudiger.

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op