Partner

Fortinet

Cybersecurity marktleider die met behulp van het security fabric platform beschermd tegen geavanceerde bedreigingen.

One Platform to Converge, Consolidate and Consume AI-Driven Cybersecurity

Fortinet Security Fabric

De Fortinet Security Fabric is een uitgebreide benadering van cybersecurity die is ontworpen om geĆÆntegreerde en geautomatiseerde bescherming te bieden tegen de geavanceerde bedreigingen van vandaag. Het is een architectuur die verschillende beveiligingsoplossingen van Fortinet met elkaar verbindt om een naadloos, end-to-end beveiligingsplatform te creĆ«ren.

Fortinet

Security Fabric

Hier zijn de belangrijkste kenmerken en componenten van de Fortinet Security Fabric:

Integratie

De Security Fabric integreert verschillende beveiligingsproducten en -technologieƫn van Fortinet, waaronder firewalls (zoals FortiGate), endpoint-beveiliging (FortiClient), beveiliging voor e-mail en web (FortiMail en FortiWeb), SIEM (FortiSOCaas), en meer.

Automatisering

Een belangrijk aspect van de Security Fabric is de nadruk op automatisering. Het maakt gebruik van geautomatiseerde beveiligingsprocessen om bedreigingen snel te identificeren, te reageren en te neutraliseren. Dit helpt bij het verminderen van de reactietijd op bedreigingen en het minimaliseren van de impact van beveiligingsincidenten.

Centraal Management

Het Security Fabric framework biedt een centrale beheerconsole, vaak aangedreven door FortiOS, waarmee beveiligingsbeleid over alle geĆÆntegreerde apparaten en componenten kan worden beheerd en afgedwongen. Dit vereenvoudigt het beheer en zorgt voor consistentie in de beveiligingsmaatregelen.

FortiGuard Threat Intelligence

De Security Fabric maakt gebruik van gedeelde threat intelligence en informatie-uitwisseling tussen de verschillende beveiligingscomponenten. Dit stelt het platform in staat om bedreigingen over de hele omgeving te identificeren en te reageren op basis van real-time informatie.

Zero Trust Network Access (ZTNA)

De Security Fabric ondersteunt Zero Trust-principes, wat betekent dat het toegangscontrole toepast op basis van het principe van ‘vertrouw niets, controleer alles’. Dit helpt bij het beschermen van netwerken tegen interne en externe bedreigingen.

Cloud-native Security

Met de toenemende adoptie van cloudservices biedt de Security Fabric ook beveiligingsmogelijkheden die zijn geoptimaliseerd voor cloudomgevingen, zoals integratie met public cloudproviders en beveiliging voor cloudworkloads.

Door deze elementen te combineren, biedt de Fortinet Security Fabric een holistische benadering van cybersecurity die organisaties helpt om hun beveiligingsmaatregelen te versterken, bedreigingen effectief aan te pakken en te reageren op de dynamische en geavanceerde aard van moderne cyberaanvallen.

Oplossingen

Secure Connected

 

FortiGate (Internal Segmentation)

FortiGate Next Generation Firewalls bieden toonaangevende bescherming tegen bedreigingen maar daarnaast bieden ze ook geĆÆntegreerde functies zoals SD-WAN en 5G. Convergeer uw security oplossingen in een eenvoudig te gebruiken, gecentraliseerde beheerconsole, aangedreven door Ć©Ć©n besturingssysteem, FortiOS, en maak IT-beheer eenvoudig.

OT Security

De Fortinet Security Fabric maakt naadloos beveiliging mogelijk voor IT/OT-ecosystemen. Het biedt een OT-beveiligingsplatform met functies en producten om de mogelijkheden van Security Fabric uit te breiden naar OT-netwerken in fabrieken, afgelegen locaties en schepen. Om de beveiligingsrisico’s in de hele organisatie te helpen verminderen.

FortiManager

De beheerconsole van FortiManager biedt een ā€œsingle pane of glassā€-ervaring en biedt ongeĆ«venaard netwerkinzicht. Het omvat connectiviteit, resourcegebruik, apparaatinstellingen, policy status en alerts. FortiManager orkestreert FortiGates moeiteloos in verschillende types, terwijl robuuste beheermogelijkheden worden uitgebreid naar het gehele FortiOS-gebaseerde netwerkecosysteem, inclusief FortiSwitch, FortiAP en FortiExtender.

FortiAnalyzer

FortiAnalyzer biedt ongeƫvenaard inzicht in IT- en OT-infrastructuren. Het integreert naadloos met apparaten en applicaties in de hele Security Fabric en zet ruwe data om in bruikbare informatie. Deze geconsolideerde visie helpt operationele knelpunten te elimineren, de verdediging te versterken met historische en realtime inzichten en security teams in staat te stellen consequent proactief te zijn.

FortiGuard

FortiGuard AI-Powered Security Services kunnen worden geĆÆntegreerd met beveiligingsoplossingen uit het brede portfolio van Fortinet om toonaangevende beveiligingsmogelijkheden te bieden die applicaties, inhoud, webverkeer, apparaten en gebruikers waar dan ook beschermen.

FortiSOCaas

Profiteer van het kant-en-klare Security Operations Center as a service van Fortinet, SOCaaS. Een eenvoudig FortiGate add-on-aanbod dat is ontworpen om u te helpen uw SOC sneller voor te bereiden, te onderhouden en te reageren door continu cyberbewustzijn en controle over uw Fortinet Security Fabric-netwerk te bieden.

FortiDeceptor

FortiDeceptor detecteert en reageert op aanvallen binnen het netwerk, zoals het gebruik van gestolen inloggegevens, lateral movement, man-in-the-middle en ransomware. Door FortiDeceptor toe te voegen als onderdeel van uw cyberbeveiligingsstrategie kunt u uw verdediging verschuiven van reactief naar proactief met op inbraak gebaseerde detectie gelaagd met contextuele intelligentie.

FortiPAM

FortiPAM biedt privileged access management, controle en monitoring van accounts, processen en kritieke systemen in de gehele IT-omgeving. FortiPAM is onderdeel van de Fortinet Security Fabric en integreert met producten als FortiClient, FortiAuthenticator en FortiToken.

FortiSASE

Deze oplossing maakt veilige toegang tot het web, de cloud en applicaties mogelijk voor het hybride personeelsbestand, terwijl de activiteiten worden vereenvoudigd. Het combineert een softwaredefined wide area network (SD-WAN) met FortiSASE cloud-delivered security service edge (SSE) om de netwerken en beveiliging uit te breiden van de edge naar remote users.

FortiNAC

FortiNAC is een zero-trust access oplossing die toezicht houdt op digitale assets en beschermt. Met network access control die de Fortinet Security Fabric verbetert, levert FortiNAC zichtbaarheid, controle en geautomatiseerde respons voor alles wat verbinding maakt met het netwerk.

Fortinet oplossingen

Welke oplossingen maken onderdeel uit van de Fortinet Security Fabric?

Wireless

Draadloos werken is ā€œhetā€ normaal. Data-, voice- en videoapplicaties eisen een passend netwerk.

Switching

De basis van verbinden begint bij switches. Access-, core-, distributie- of datacenter switches, elk type kent zijn eigenschappen

SD-WAN

Software-Defined Wide Area Network voor een flexibel, wendbaar en schaalbare WAN ontsluiting

Network Access Control

Krijg grip op alle IP gebaseerde devices die willen connecteren met uw netwerk

Security Service Edge (SSE)

Werken waar je wil zonder je zorgen te maken over hoe te verbinden en security is altijd geregeld.

Firewalling

Een edge-, core- of misschien een webapplication firewall? Een goed netwerkdesign kan niet zonder.

Endpoint Detection Response (EDR)

Cybercriminelen ontwikkelen voortdurend nieuwe tactieken om zich te verbergen en te infiltreren. EDR helpt u ze buiten de deur te houden.

OT Security

Door OT Security te omarmen, kunt u de continuĆÆteit van uw bedrijfsactiviteiten waarborgen.

SIEM

Een holistisch overzicht van de beveiliging van uw IT-infrastructuur, waardoor u real-time inzicht krijgt in wat er zich afspeelt binnen uw netwerk en toepassingen.

Fortinet ondersteuning nodig?

QMonkeys ondersteund u graag bij Fortinet uitdagingen. Het totale portfolio is onze expertise.

Ik wil Fortinet hulp

Onze partners

Bekijk alle partners

Laat de Monkeys u door de IT jungle loodsen

Nieuwsgierig geworden hoe wij uw organisatie beter kunnen beveiligen? Aarzel niet en...

Neem contact op